3 impresii de la Build Upon Galati si Brasov

IMG_9287_

Saptamana aceasta am participat la prezentarea proiectului Build Upon, la Galati și Brasov unde au avut loc sesiuni de consultare cu partile interesate sa contribuie la elaborarea recomandarilor pentru co-crearea Strategiei Nationale de Renovare.

Multumind îm primul rând organizatorului RoGBC pentru că ne-a onorat cu “inrolarea” in proiect, suntem încantati de interesul local având in vedere participarea la Build Upon Galati a peste 35 de participanti – arhitecti, ingineri, consultanti, companii private din diverse domenii de activitate, reprezentanti ADR SE si unul din candidatii la alegerile pentru functia de Primar al Galatiului.

3 impresii de la Galati si Brasov:

– Exista un potential de renovare/modernizare a patrimoniului roman (cladiri de cult, istorice, centre vechi, monumente etc.) care printr-o strategie unitara, apeland la bani europeni ar putea aduce crestere economica pe termen scurt si mediu, alaturi de beneficii pentru turism pe termen lung;

– Intotdeauna ni se pare ca ”vecinul”, ”celalalt” are context (abilitati, bani, mentalitate) mai favorabil noua, GRESIT – e doar un mod de a ne ascunde lipsa de mobilizare de la idee la fapta. Asa se face ca cei din Galati ziceau ”ca la noi e atipic, cei din alte regiuni ale tarii au alt context…”. Cei din Brasov, ce credeti ca ziceau? ”ca cei din vestul tarii au alt context decat brasovenii…”. Oare ce vor zice joi, cei din Timisoara?

– Prea multi ani am neglijat eficienta energetica, consumurile si ne-am concentrat sa construim cat mai ieftin, pe principiul ”vedem noi dup-aia”. S-ar impune ca de-acum sa platim mai mult pe constructia cladirii (materiale ecologice, sustenabile) decat pe cheltuielile de intretinere ulterioare (apa, curent, energie termica).

Mai multe poze Build Upon Galati si Brasov, aici.

In rest, va asteptam online sau live la Build Upon Timisoara pe 19 Mai 2016!

Ti-a placut? Distribuie-l!Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email