Aderare la Uniunea Nationala a Restauratorilor de Monumente Istorice

Sâmbătă, 2 septembrie 2017, la Alba Iulia a avut loc SIMPOZIONUL ,,S.O.S.” _ PATRIMONIU CULTURAL ARHITECTURAL NAȚIONAL, organizat de UNRMI in parteneriat cu Uniunea Arhitectilor din Romania (UAR).

Scopul lucrărilor SIMPOZIONULUI s-a dorit a fi un semnal de alarmă asupra sorții PATRIMONIULUI CULTURAL ARHITECTURAL NAȚIONAL ca urmare a iresponsabilității factorilor de răspundere în gestionarea acestui inestimabil tezaur.

În CONCLUZIE s-au identificat și punctat principalii factori de răspundere în gestionarea PATRIMONIULUI CULTURAL ARHITECTURAL NAȚIONAL.

Lucrările SIMPOZIONULUI s-au finalizat printr-un rezultat ferm – DECLARATIE Alba Iulia 02.09.2017, semnata de UNRMI si UAR, un document din care rezulta un semnal de alarma clar transmis factorilor de raspundere in gestionarea patrimoniului cultural arhitectural national.

Cu aceeasi ocazie, in sedinta Comitetului National Director al UNRMI s-a aprobat cu majoritate de voturi inscrierea ca membru a societatii comerciale proprietara brandului STYRONIT Romania.

Astfel, STYRONIT Romania se alatura oficial demersului restauratorilor, arhitectilor, istoricilor, istoricilor de arta, arheologilor, inginerilor, investigatorilor sau artistilor plastici, care in ultimii 27 ani au facut aceasta tara mai frumoasa, mai interesanta, mai vizibila si mai accesibila ca urmare a sutelor de monumente restaurate si puse in valoare atat in mediu urban, cat si in mediu rural. Aceasta in pofida faptului ca lucrarile de interventie s-au manifestat doar punctual si nu au beneficiat niciodata de un program coerent, de lunga durata fundamentat si bine finantat.

Aici intervine si rolul STYRONIT Romania care sustine ca în procesul de restaurare a clădirilor de patrimoniu, încă din faza de argumentare a finanțării, să se integreze obiectivul de îmbunătățire a performanțelor energetice ale clădirii, știut fiind faptul că o clădire sustenabilă din punct de vedere energetic minimizează consumul de resurse per ansamblu, existând o corelare directă între eficiența energetică, performanța sustenabilă a unei clădiri și operarea acesteia.

Ti-a placut? Distribuie-l!Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email