CASA VERDE PLUS – termoizolează GRATUIT prin Fondul de Mediu

jpg

Ministerul Mediului a lansat marti in dezbatere publica programul Casa Verde Plus. Prin program, cetatenii vor putea aplica pentru a obtine finantare pentru termosisteme din materiale ecologice care ajuta la economisirea energiei. Pentru termoizolare populatia primeste o finantare de 40.000 de lei, a anuntat ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer. Programul va demara in urmatoarele doua saptamani, a anuntat ministrul.

Programul Casa Verde PLUS pentru populatie


“Programul Casa Verde Plus aduce o abordare noua in piata. Ea vine in completarea programului Clasic. Am plecat de la ideea ca o casa verde nu se limiteaza doar la sisteme de incalzire cu energie din surse regenerabile, ci are nevoie de mult mai mult. O casa verde implica strategii bioclimatice, design solar pasiv sau activ, eficienta energetica, consum de apa redus, materiale ecologice, cu continut reciclat, regionale si non-toxice, o calitate superioara a mediului interior, gestionarea durabila a deseurilor pe perioada contructiei si in timpul operarii acesteia, amplasament sustenabil”, a declarat ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer.

Cu alte cuvinte, Casa Verde PLUS destinata populatiei este un program care sustine optimizarea energetica a cladirilor folosind materiale cu amprenta redusa de carbon, non-toxice si din surse regenerabile cu impact implicit asupra calitatii mediului interior.

Casa Verde Plus, beneficiaza de un buget total de 45 de milioane de lei. Din aceasta suma, 12 milioane de lei sunt destinate persoanelor fizice.

Romanii pot folosi acesti bani pentru a-si izola locuintele cu materiale ecologice precum:
–    canepa
–    lana,
–    vata minerala bazaltica,
–    pluta,
–    perlitul,
–    celuloza
–    sau zidaria din canepa si var.

In plus, pentru finisaje, se pot achizitiona tencuieli, adezivi, vopseluri si amorse, fara Compusi Organici Volatili.

“Suma maxima acordata unui beneficiar poate ajunge la 40.000 de lei. Cand am stabilit aceasta suma am luat in considerare un cost de 120 de lei/mp. Cheltuielile eligibile implica atat achizitia materialelor cat si manopera. Pentru o casa cu amprenta de circa 90 de mp aceasta suma poate acoperi aproape integral costurile de termoizolare integrala a fatadei si acoperisului cu izolatie de 15 cm”, a declarat ministrul Mediului.

Banii pot fi utilizati atat in cazul renovarii unei cladiri existente, cat si in cazul termoficarii unei locuinte nou-construita.

STYRONIT solutie de termoizolatie naturala pe baza de perlit, contine aproximativ 60% perlit.

Sursa: HotNews.ro

Ti-a placut? Distribuie-l!Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email