CUM SE UTILIZEAZA?

imagine5

imagine5


Styronit poate fi aplicat pe diferite suprafeţe inclusiv cărămidă, blocuri de beton, BCA, piatră, lemn, sticlă si multe altele. Suprafaţa de aplicare trebuie sa fie curată, uscată şi fără praf, grasime sau bucaţi de material desprinse din zidărie care ar putea cauza procesului de tencuire. Pentru asigurarea adeziunii pe suprafeţe netede precum vopsea sau beton este necesar aplicarea stratului de amorsa Styronit Astar Compact

IMG_20150616_100116


Se răstoarnă întregul conţinut al unui sac Styronitîntr-un vas de mixare cu fund plat. Se adaugă 10 L apă, după care se miexează 2-3 minute. Apoi se adaugă încă 10 L treptat şi se mixează 7- 10 minute cu mișcări circulare multidirecționale până se obţine consistenţa dorită. Periodic se oprește procesul de mixare şi se verifică cu mistria partea inferioară a vasului de mixare, colţurile acestuia pentru asigurarea că nu există material uscat şi că toată cantitatea de material a fost omogen mixată.Se oprește procesul de mixare pentru 5 minute pentru a permite absorbției apei, după care se mai mixează încă 2 minute.


Styronit poate fi aplicat cu maşina de tencuit prin pulverizare pe perete sau manual cu mistria sau gletiera. Începeţi procesul de tencuire prin aplicarea pe suprafaţa peretelui, cu presiune de jos in sus, a unui strat subţire de Styronit. Cu şina de ghidare pe poziţie, poţi să aplici materialul Styronit pe perete manual cu mistria, in direcţia de jos înspre sus, până ajungeţi la grosimea recomandată. Pentru proiecte mari, materialul poate fi de asemnea aplicat pe perete prin pulverizare cu maşina de tencuit. De îndată ce suprafaţa dintre şinele de ghidare este acoperită, îndepărtaţi excesul de prin efectuarea unor mişcări repetate, dinspre jos spre sus, de la stânga la dreapta apoi din nou spre stânga, pentru a vă asigura de un finisaj perfect drept. Pentru cele mai bune rezultate, puteţi lăsa neacoperit o grosime de 5 – 10 mm pe care o puteti aplica ulterior, peste aprox. 24 – 48 de ore, pe materialul deja întărit Styronit în vederea obţinerii unui finisaj perfect.

Pe materialul Styronit se poate aplica şi vopsea în funcţie de cerinţe. Pentru a asigura că permeabilitatea vaporilor de apă prin perete nu este afectată in nici un fel, vă sfătuim să folosiţi o vopsea minerală respirabilă (cu permeabilitate ridicată la vaporii de apă).

UNDE SE UTILIZEAZA?

imagine4