Contribuind la cea de-a-XIX-a editie a simpozionului international “Monumentul – Traditie si viitor”

Simpozionul Internaţional „Monumentul – Tradiţie şi Viitor” a ajuns anul acesta la a XIX-a ediție. Manifestarea, găzduită de Muzeul Unirii din Iași, a reunit in perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2017 specialişti de prestigiu din cadrul Ministerului Culturii, Academiei Române, a Institutului Național al Patrimoniului, Uniunii Naționale a Restauratorilor Monumentelor Istorice, personalități din institute de cercetare și universități din țară și străinătate, care au preocupări constante în domeniile cercetării, conservării şi restaurării monumentelor istorice. Simpozionul s-a impus, treptat, ca una dintre manifestările cu un real impact asupra societăţii civile, a mediului academic și antreprenorial.

STYRONIT Romania a raspuns invitatiei de a participa la lucrările ediţiei din acest an a Simpozionului Naţional Monumentul – Tradiţie şi Viitor, care s-a desfășurat la Iaşi contribuind la sporirea nivelului științific al lucrărilor și a întregii manifestări prin prezentare la Sectiunea C – HOLUL DE ONOARE al Muzeului Unirii din Iasi – Tehnici si tehnologii de restaurare, precum si prin discursul sustinut de domnul George Stefu in deschidere in fata plenului de la Sectiunea A – SALA DUBLEI ALEGERI.

Temele abordate in acest an au fost următoarele:

  1. Viața monumentelor (ctitorii, moșteniri, înstrăinări, degradări, restaurări)
  2. Primul Război Mondial – Memoria Monumentelor
  3. Tehnici şi  tehnologii  de  restaurare

Si această ediţie a oferit cadrul unui dialog între toate specializările implicate în proiecte de restaurare, spre beneficiul monumentelor istorice din Romania.

Ti-a placut? Distribuie-l!Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email